Fortælling om Skarrilds vandveje + minikoncert

Fra 10. juni kl. 10:00 - Til 10. juni kl. 13:00
Lokation: Kirkepladsen i Skarrild

I forbindelse med Kulturfest Herning (8.-15. juni), hvor temaet i år er "en opdagelsesrejse", har Kulturisten arrangeret en fortælling om Skarrilds vandveje.

Den guidede tur starter kl. 10 fra Kirkepladsen i Skarrild, hvor Christian Rahbæk, tidl. borgmester i Aaskov Kommune, tager os med på en rejse gennem landskabet og fortæller om nogle af de smukke vandveje, som byen er så rig på.

Både Skjern Å og Dalgaskanalen (også kendt som Store Skjern Å-Kanal eller Skjern Å-Nørrekanal) løber gennem Skarrild, ligesom Lustrup Bæk krydser kanalen under Danmarks eneste akvædukt. Derudover findes desuden Skarrild Mølledam med sine fantatiske naturomgivelser og Helligkilden ved Højkilde, som i middelalderen var centrum for et kæmpestort marked.

Fortællingen foregår på en vandring fra sted til sted, og der gøres ophold ved Akvædukten, hvor der vil være en minikoncert på 45 minutter med det lokale band Bjarola. Bjarolo er et folkband, der skriver egne sange og synger på dansk. De har blandt andet skrevet en sang om kanalen. Koncerten med Bjarola starter cirka kl. 11.00. Både koncert og vandring er ganske gratis.

Efter koncerten vander vi tilbage mod byen og Skarrild Shelterplads, hvor der er koncert med Marie Frank kl. 13.00. Se mere om det arrangement her.

 

Praktisk information:

Mødetidspunkt: Mandag d. 10. juni, kl. 10.00

Mødested: Kirkepladsen i Skarrild

Varighed: Ca. 2-3 timer.

Pris: Gratis

Arrangør: Kulturisten