Skovsnogen

Skovsnogen er en blanding af et natur- og oplevelsesrum midt ud i skoven.

Projektet startede i 2009 som et samarbejde imellem Schmidt, Taaning og Friluftsrådet.
Skovsnogen er et kreativt arbejdsfællesskab, startet af billedkunstnerne René Schmidt og Søren Taaning, som sammen med en skiftende gruppe af kunstnere skaber projekter i det offentlige rum. Skovsnogen arbejder indenfor områderne kunst, design, lyrik, folkekunst, by- og  landskabsplanlægning.

 

Skovsnogen er en blanding af natur- og oplevelsesrum, der bindes sammen af et markeret stiforløb gennem skoven. Her har 13 billedkunstnere skabt over 30 unikke værker, der udfolder sig under åben himmel. Ingen bygningsvedligeholdelse og et minimum af driftsomkostninger gør at der er 100 % fokus på kunstnerne og udviklingen af nye værker.

 

En af de mere unikke forhold ved Skovsnogen er det succesfulde samarbejdsgrundlag. Stedet har haft stor glæde af samarbejde med erhvervslivet. F.eks blev værket fabrik/Produzione af John Kørner skabt  i samarbejde med HICON (Aalborg) som blandt andet laver altaner i beton. Thomas Wolsings værk “Sospiro” blev til i tæt samarbejde med J.A. Plastindustri (Thy) hvor op mod 20 medarbejdere har været beskæftiget med at konstruere den særegne farvestærke gevækst.

 

Skovsnogen Artspace bygger på en meget stærk lokal forankring, og vi har et tæt samarbejde med Karstoft og Skarrild Borgerforeninger, der stiller med frivillig arbejdskraft i forbindelse med nye udstillinger. Karstoft landsby bruger også Skovsnogen til at markedsføre sig – bl.a. på deres byskilt og i en video om landsbyen på nettet. Hjælpen og støtten fra lokalmiljøet er uundværligt for Skovsnogens eksistens.

 

Læs mere om Skovsnogen på deres egen hjemmeside her.

 

Opdateret d. 26. april 2019.