2009

Årets Skarrild-borger i 2009 er Gunnar Gasbjerg.

Titlen som Årets Skarrildborger 2009 går til en mand, som har mange idéer, løsningsforslag og initiativer.
Han udfylder en stor plads i vor lille lokalsamfund, hvor han er omdrejningspunktet for en af byens største arbejdspladser. Han er en mand, som trækker i trådene, og han sørger for, at der sker noget i byen.
For at tildele denne mand titlen som “årets skarrildborger 2009” har borgerforeningens bestyrelse været nødt til at afvige fra kriterierne for at blive “årets skarrildborger”. Det har vi gjort i fuld enighed – og med en rigtig god fornemmelse i maven – for denne mand har gjort rigtig meget for vores by – men han bor her ikke! 
Det kan vi kun opfordre til, at du kommer til, men manden, som vi gerne vil kalde “årets skarrildborger 2009” bor i Uhre og er leder for Skarrild/Karstoft Landsbycenter. Gunnar Gasbjerg – vil du komme herop.

Gunnar – du kom til Skarrild Skole for 9 år siden. Det var dengang elevtallet var under 100 og der stadig var en 7. klasse i Skarrild. Elevtallet er nu langt over 100, men trods en ihærdig kamp for 7. klasse blev den taget i “harmoniseringens hellige navn”. Du har kæmpet for begge dele – og man må sige, at missionen næsten lykkedes. At skolen vokser – trods færre klassetrin – er noget af en bedrift. Og det har du en del af æren for.

Du sørger hele tiden for, at de positive historier kommer i avisen, hvor du jo har titel af “lokalreporter”. Når der er arrangementer på skolen, er du der med kamera og flotte beskrivelser. Det betyder rigtig meget – både for skolen, men også for lokalsamfundet.

Byen har gennem de senere år haft besøg af teatre, musikere og kunstnere i øvrigt. Når det sker – hvad enten det er skole, der er initiativtager eller en forening – går du altid i forreste række. Og mottoet har hele tiden været “jamen, det ordner vi lige”. Der har endnu ikke været noget, der var umuligt. Selv 8 campingvogne i skolegården og diverse mørklægningsopgaver var ikke noget problem! 

I indledningen blev det nævnt, at du er leder af Skarrild/Karstoft landsbycenter. Det er jo en helt ny titel, som du har fået. Før var det skoleleder, men nu er skole, institution og kulturcenter samlet under en hat, hvor du er leder. Det er i høj grad også din fortjeneste, at landsbycentret er blevet til noget. Det var igen din fantastiske evne til ikke at give op, når udfordringerne blev store, der gjorde, at landsbycentret endte med at blive godkendt af byrådet i Herning. Landsbycentret er en af de faktorer, der på sigt skal sikre at skole, institution, kulturcenter – og dermed Skarrild – overlever. 

Gunnar –her til sidst vil Skarrild Borgerforening – på vegne af Skarrilds borgere – sige dig TAK. Tak for dit engagement, din vedholdenhed, din store arbejdsindsats og din tid. 

Skarrild Borgerforening ønsker dig hjertelig tillykke med titlen.