2010

Årets Skarrild-borger i 2010 er Per Odd Dalen.

Titlen som Årets Skarrildborger 2010 går til en mand, som er selvstændig, initiativrig, arbejdssom og kreativ.

En overgang stod den gamle købmandsgård tom – eller så godt som, men så bød der sig en lejlighed for, at der igen kunne komme liv i butikken. 

Det blev godt nok ikke til en “rigtig” købmand igen, men der er nu et flot lille købmandsmuseum, som Per Pedersen sammen med sin familie har bygget op. 

Per – det er dig, borgerforeningens bestyrelse har valgt som årets Skarrild borger 2010 – vil du komme herop til os. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at de store kaffekværne og møller fyldte godt op i huset på Hveddevej, men vist også i depoter forskellige steder – for samler med stort S, må du bestemt være... Så mon ikke der var flere i familien, der var henrykte for den megen plads, som den gamle købmandsgård havde at byde på.

Du Per, har selv taget initiativ til at bygge det lille museum op, udstille dine mange ting og give liv til en gammel stolt bygning – den gamle købmandsgård. 

Hver søndag byder du byens lokale borgere og udefra kommende besøgende velkommen med en stor venlighed og et godt humør. Du er altid klar til en snak om alt og intet – og med kaffe på kanden... 

Du har et rigt udvalg af kaffe og the i butikken, og det er dejligt, at have sådan en butik i byen også. Vi håber, du har blod på tanden og forfølger og udvikler idéen med en gaveshop med diverse lækkerier. 

Noget både os lokale og de mange, der stadig kører gennem vores by, sætter stor pris på, er de flotte, nostalgiske og kreative udstillinger, du har i dine vinduer – især op til højtiderne. Det er flot at se på – og vi må sige, at benzin standeren var prikken over i’et.

En velset borger er du – og det håber vi, du føler i hverdagen. For det er selvfølgelig i hverdagen, at vi skal sætte pris på hinanden. I aften får du hele byens anerkendelse for dit arbejde, og vi håber, det vil varme – ligesom din væremåde varmer i lokalsamfundet.

Per – her på falderebet vil Skarrild Borgerforening – på vegne af Skarrilds borgere – gerne sige dig TAK. Tak for dit engagement, din venlighed og altid gode humør. 

Skarrild Borgerforening ønsker dig hjertelig tillykke med titlen.